Podatki o podjetju

INN d.o.o.

Lava 7

3000 Celje

Slovenija

DŠ: SI26701952

Matična številka: 5520061000

Telefon: 051 347 786

Elektronska pošta: [email protected]

OPOZORILO: Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih splošnih pogojih uporabe spletne strani Z registracijo, prijavo oz. z uporabo spletne strani se strinjate s splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, registracija oz. prijava ni možna, uporabo spletne strani pa vam odsvetujemo.

Splošne pogoje si lahko prenesete v pdf formatu s klikom TUKAJ.

 

IZDAJATELJ SPLOŠNIH POGOJEV

Izdajatelj teh splošnih pogojev je podjetje INN d.o.o., Lava 7, 3000 Celje, mat. št.: 5520061000. V nadaljevanju se bo kot izdajatelj splošnih pogojev uporabljalo ime blagovne znamke INN d.o.o. Center Sana.

 

SPLOŠNE DOLOČBE

Ti splošni pogoji in pravila (v nadaljevanju pogoji) se nanašajo na pogoje uporabe vsebin in storitev na spletnih straneh https://centersana.si ter predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki spletne https://centersana.si. Uporabniki spletne strani so lahko fizične ali pravne osebe.

 

VRSTE UPORABNIKOV

 1. Ponudnik, lastnik, skrbnik spletne strani https://centersana.si je podjetje INN d.o.o., Lava 7, 3000 Celje, mat. št.: 5520061000, in se v nadaljevanju besedila predstavlja kot Center Sana, ki je blagovna znamka podjetja INN d.o.o..
 2. Uporabnik je vsaka oseba, ki obišče spletno stran https://centersana.si in jo na kakršenkoli način uporablja.
 3. Član Center Sana postane uporabnik, ki opravi registracijo na spletnem naslovu https://centersana.si/moj-racun/. Član Center Sana z registracijo pridobi pravico do nakupa na spletni strani https://centersana.si. Ob registraciji član prejme uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga prejme na veljaven naslov njegove elektronske pošte. Članu je omogočeno, da v uporabniškem profilu na spletni strani kadarkoli spremeni svoj naslov elektronske pošte ali geslo.
 4. Gost je oseba, ki obišče spletno stran https://centersana.si in jo na kakršenkoli način uporablja in opravi hitri nakup, pri čemer predhodna prijava ni potrebna.
 5. Kupec je član Centra Sana ali gost, ki na spletni strani https://centersana.si opravlja nakup.

 

OBMOČJE POSLOVANJA

Center Sana kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovanje na območju Republike Slovenije. Trgovanje na spletni strani https://centersana.si je pogojeno s temi pogoji uporabe, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije.

 

Dostopnost informacij

Center Sana se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno z garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumnem roku, to je najkasneje v 15. dneh),
 5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Center Sana ažurirajo in pogosto spreminjajo. Cena v spletni trgovini Center Sana je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

 

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Centrom Sana in kupcem je v spletni trgovini Center Sana sklenjena v trenutku, ko Center Sana kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka dalje se cene kupljenih izdelkov in pogoji poslovanja ne morejo več spreminjati in so zavezujoči tako za Center Sano, kakor tudi za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Centra Sane 5 let in je kupcem na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, ponudnik odpošlje že isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu ponudnik odpošlje takoj, ko prejme nakazilo na TRR podjetja INN d.o.o.. Naročila naročena med vikendom in prazniki ponudnik odpošlje naslednji delovni dan. Ponudnik si pridržuje pravico, da se dostavni rok podaljša. Pri izdelkih z daljšim časovnim rokom je le-ta posebej in na vidnem mestu označen pri vsakem posameznem izdelku in se upošteva pri dostavi.

 

Načini plačila

Spletna trgovina Center Sana omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenija,
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • s Paypalom na račun podjetja,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko preko PayPala
 • V naših trgovinah Center Sana (centersana.si/lokacije/) je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro).

Stroški pakiranja in dostave v znesku nakupa do 49,99 € znašajo 3,99 €. Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 50,00 € so brezplačni.

Možen pa je tudi osebni prevzem v naših poslovalnicah Centra Sana. V tem primeru stroškov prevzema ni.

OPOZORILO: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo na poslovanje znotraj Republike Slovenije.

 

Izdaja računa

Center Sana po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun in sicer v pdf formatu na veljaven naslov elektronske pošte kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Pred oddajo naročila je kupec dolžan preveriti pravilnost podatkov (število naročenih izdelkov, cene izdelkov, naslov za dostavo). Podatki se po oddaji naročila izpišejo na račun in jih po zaključku oddaje ni več mogoče spreminjati.

 

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Center Sana. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Centra Sane ali drugih medijih, ki jih določi ponudnik. Koda prinaša različne ugodnosti, kot so darila in/ali popusti, ki jih predhodno določi ponudnik. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ”koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”unovči kupon”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

 

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani centersana.si/spletna-trgovina/ izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, kliknite na ikono nakupovalne košarice v zgornjem desnem kotu ali na gumb pregled košarice in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani centersana.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in ikono križec.
 3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
  1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, elektronska pošta, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  2. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
  3. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov v trgovinah Center Sana. Strošek dostave je podrobneje opredeljen v točki Načini plačila.
  4. Način plačila: Izbira se lahko med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo ali plačilno kartico.
  5. Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ga vpiše v ustrezno polje in klikne gumb unovči kupon.
  6. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Zaključi nakup”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.”

 

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu Centra Sane so na spletni strani Centra Sane vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Center Sana lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronsko pošto ([email protected]) pošlje nedvoumno sporočilo z vsebino, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik mora v prilogi elektronske pošte priložiti tudi obrazec za odstop od pogodbe na daljavi, ki si ga lahko prenese s klikom TUKAJ.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik mora vrniti blago na naslov podjetja ali ga osebno prinese na sedež podjetja : INN d.o.o., Lava 7, 3000 Celje, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le vplačani znesek, kupcu pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se v primeru odstopa od pogodbe vrne kot darilni bon.

 

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

 

Varnost

Center Sana uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Center Sana in PayPal. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Centra Sane.

 

Varovanje osebnih podatkov

 • Center Sana za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Centra Sane: ime in priimek, elektronsko pošto, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • Center Sana navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega naslova elektronske pošte, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 • Več o varovanju osebnih podatkov najdete TUKAJ.

 

Komunikacija

Center Sana bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Center Sana izrecno spoštovala.

 

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Center Sana omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Center Sana pregleda. Center Sana ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Centra Sane ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Centru Sana dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Center Sana ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Centra Sane, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Center Sana.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Center Sana in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Omejitev odgovornosti

Center Sana se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Center Sana včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Center Sana kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Izključitev odgovornosti

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridržuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bo ponudnik obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Uporabnik spletne strani mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronska pošta, geslo).

 

Pritožbe in spori

Center Sana spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Center Sana se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek elektronske pošte [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Center Sana bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Center Sana se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Cetner Sana prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Center Sana, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Centra Sane (https://centersana.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru da uporabnik spletne strani jemlje zdravila in druga prehranska dopolnila, se naj pred kombiniranjem le teh s super živil posvetuje s svojim zdravnikom.