Zakaj izbrati obutev ?

Obutev za delo in prosti čas

Na obutev Baldo prisegajo predvsem zaposleni, ki večino delovnega časa preživijo na nogah.

Vaš noge in križ vam bodo hvaležni

Baldo cokli so edinstvena medicinsko-ortopedska obutev katerih posebnost je jeklena vzmet, ki preprečuje udarjanje pete ob hrbtenico ter izniči škodljive tresljaje, ki nastajajo od stiku pete s tlemi. Uporabnik te obutve zato ne more doživeti udara, saj kvalitetna jeklena vzmet ublaži pritiske, katerim so izpostavljene naše noge ter hrbtenica. Zahvaljujoč elastičnosti jeklene vzmeti se vsak naš korak spremeni v vajo, ki obnavlja cirkulacijo ter posledično preprečuje občutek utrujenosti ter bolečin v nogah in križu.

Certificirana delovna obutev

Modeli 5/13, 21/13, 5/19 ter 3/19 s CIMAC imajo certifikat ustreznosti obutve v skladu z zahtevami varnosti pri delu. Certifikat zagotavlja, da imajo ti modeli pasek s katerim se lahko pritrdijo okrog narta za večjo stabilnost, ter protidrsno gumo na podplatu.

Preprečite bolečine v križu

Z bolečinami v križu se vsaj enkrat v življenju sreča skoraj vsak človek. Občasno pa se s to bolečino srečuje vsak četrti posameznik star od 30 do 50 let. Večina težav s hrbtenico se namreč prične po 30. letu starosti, ko diski v hrbtenici postajajo manj prožni in bolj suhi ter so posledično manj učinkoviti pri blaženju pritiska med vretenci. V rizično skupino za nastanek bolečin v križu spadajo predvsem zaposleni, ki opravljajo težka fizična dela ali velik del dneva preživijo na nogah.